Sufleu de sparanghel

Printeaza

Sufleu de sparanghel din: broccoli, sparanghel, branza de vaci, branza telemea, parmezan, usturoi, oua, unt, nucsoara, pesmet, sare, piper, busuioc, smantana si iaurt.

Ingrediente: Sufleu de sparanghel

  • 500 g broccoli
  • 300 g sparanghel
  • 300 g brânză de vaci
  • 100 g brânză tele­mea
  • 50 g parmezan
  • 4 căţei de usturoi
  • 4 ouă
  • 50 g unt
  • pudră de nucşoară
  • 50 g pesmet
  • sare
  • piper
  • un fir de busuioc
  • smântână
  • iaurt

Preparare:

Sparanghelul şi broccoli se curăţă, se spală şi se fierb timp de şapte minute în apă fierbinte în care se adaugă o lin­guriţă de sare. Se scot într-o strecurătoare şi se lasă deoparte să se răcească.

Intr-un vas mai mare se amestecă brânza de vaci cu brânza telemea rasă, usturoiul curăţat şi pisat şi un vârf de cuţit cu pudră de nucşoară. Se condimentează cu sare şi piper, se adaugă ouăle bătute cu furculiţa, parmezanul dat pe răzătoarea cu ochiuri mari şi busuiocul tocat.

Se unge o formă cu unt, se presară pesmet şi se aşază legumele răcite. Se toarnă dea­supra amestecul de brânză, se nivelează şi se introduce forma în cuptor.

Se coace la foc mediu 25-30 de minute, se taie în bucăţi şi se serveşte imediat. Se poate servi stropit cu smantana sau iaurt.

Sufleu de sparanghel

Sufleu de sparanghel

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Nu prea gatesc cu sparanghel, dar poate incerc sa fac un sufleu de sparanghel.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.