Sufleu de sunca

Printeaza

Sufleu de sunca

Sufleu de sunca din: sunca, oua, smantana, branza, margarina sau unt, sare, piper.

Ingrediente sufleu:

  • 250 g şuncă presată
  • 4 ouă
  • 125 g smântână
  • 1 lingură brânză rasă
  • 2 lin­guri margarină sau unt
  • sare
  • piper

 

Ingrediente sos:

  • 4 ciuperci
  • 1 lingură unt
  • 1 linguriţă făină

 

Mod de preparare:

Freci margarina cu gălbe­nuşurile, smântână şi brânza rasă şi adaugi şunca tocată. Baţi albuşurile spumă cu un praf de sare, le încorporezi în compoziţia de şuncă şi presari şi puţin piper. Răstomi compoziţia obţinută într-o formă rotundă, unsă cu margarină şi tapetată cu făină şi o dai la cuptor pentru 30 de minute, la foc potrivit.In acest timp, prepari sosul: cureţi ciupercile şi le pui la fiert în apă cu sare.

Când sunt gata, le scurgi, dar nu arunci zeama şi tai mărunt ciu­percile. Topeşti untul, presari făina, adaugi ciupercile şi le căleşti puţin împreună. Torni şi zeama în care au fiert ciupercile, mai laşi sosul pe foc câit să se lege şi-l dai deoparte.

După ce s-a copt sufleul, îl răstoimi pe un platou şi îl aduci la masă cu sosul alături, din care îşi pune fiecare cât vrea.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.