Sufleu de sunca
PrinteazaSufleu de sunca din: sunca, oua, smantana, branza, margarina sau unt, sare, piper.
Ingrediente sufleu:
- 250 g şuncă presată
- 4 ouă
- 125 g smântână
- 1 lingură brânză rasă
- 2 linguri margarină sau unt
- sare
- piper
Ingrediente sos:
- 4 ciuperci
- 1 lingură unt
- 1 linguriţă făină
Mod de preparare:
Freci margarina cu gălbenuşurile, smântână şi brânza rasă şi adaugi şunca tocată. Baţi albuşurile spumă cu un praf de sare, le încorporezi în compoziţia de şuncă şi presari şi puţin piper. Răstomi compoziţia obţinută într-o formă rotundă, unsă cu margarină şi tapetată cu făină şi o dai la cuptor pentru 30 de minute, la foc potrivit.In acest timp, prepari sosul: cureţi ciupercile şi le pui la fiert în apă cu sare.
Când sunt gata, le scurgi, dar nu arunci zeama şi tai mărunt ciupercile. Topeşti untul, presari făina, adaugi ciupercile şi le căleşti puţin împreună. Torni şi zeama în care au fiert ciupercile, mai laşi sosul pe foc câit să se lege şi-l dai deoparte.
După ce s-a copt sufleul, îl răstoimi pe un platou şi îl aduci la masă cu sosul alături, din care îşi pune fiecare cât vrea.
Pofta buna!