Sufleu de taitei cu mere
PrinteazaSufleu de taitei cu mere din: mere, zahar, faina sau gris, taitei, lapte, oua, pesmet, zahar vanilat, coaja de lamaie.
- 250 – 300 g mere
- 1 – 2 linguri zahăr
- 1 linguriţă făină sau griş
- 100 g tăiţei
- 500 ml lapte
- 1 ou
- 2-3 linguriţe pesmet
- zahăr vanilat
- coajă de lămâie
Mod de preparare:
Pui laptele cu jumătate din cantitatea de zahăr să clocotească. Când dă în clocot, adaugi tăiţeii şi îi laşi până aceştia absorb complet laptele.
Separat, fierbi jumătate de pahar de lapte cu făină sau cu griş, până se îngroaşă, amestecând mereu. Dai deoparte, adaugi gălbenuşul, restul de zahăr, coaja de lămâie şi zahărul vanilat. Amesteci tăiţeii cu merele tăiate felii subţiri, cu crema de lapte şi adaugi albuşul bătut spumă.
Pofta buna!