Sufleu de varza de Bruxelles
PrinteazaSufleu de varza de Bruxelles din: varza de Bruxelles, oua, lapte, smantana, unt, faina, sare, piper.
- 600 g varză de Bruxelles
- 6 ouă
- 300 ml lapte
- 100 ml smântână
- 180 g unt
- 100 g făină
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă verzişoarele, se spală şi se înăbuşă în 60 g unt bine încins.
Se adaugă sare şi smântână şi se lasă la foc mic timp de 20 de minute. Separat se pregăteşte un sos alb compus din: unt (100 g), făină şi lapte. Se amestecă sosul cu varza de Bruxelles, piper, restul de sare, gălbenuşurile şi albuşurile bătute spumă.
Se tapetează o tavă cu unt şi se toarnă în ea compoziţia rezultată.
Se dă la foc iute, la cuptor, 25 de minute.
Pofta buna!