Sufleu de varza de Bruxelles

Printeaza

Sufleu de varza de Bruxelles din: varza de Bruxelles, oua, lapte, smantana, unt, faina, sare, piper.

Ingrediente:Sufleu de varza de Bruxelles

  • 600 g varză de Bruxelles
  • 6 ouă
  • 300 ml lapte
  • 100 ml smântână
  • 180 g unt
  • 100 g făină
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se curăţă verzişoarele, se spală şi se înăbuşă în 60 g unt bine încins.

Se adaugă sare şi smântână şi se lasă la foc mic timp de 20 de minute. Separat se pregăteşte un sos alb compus din: unt (100 g), făină şi lapte. Se amestecă sosul cu varza de Bruxelles, piper, restul de sare, gălbenuşurile şi albuşurile bătute spumă.

Se tapetează o tavă cu unt şi se toarnă în ea compoziţia rezultată.

Se dă la foc iute, la cuptor, 25 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.