Sufleu de vinete cu ciuperci si cascaval
PrinteazaSufleu de vinete cu ciuperci si cascaval din: vinete, ciuperci, ceapa, unt, ulei, branza de vaci, telemea de vaca, oua, smantana, usturoi, sare, piper, cimbru, marar, patrunjel, frunze de telina, cascaval.
- 3 vinete
- 1/4 kg ciuperci
- 2 cepe
- 100 g unt
- 2 linguri ulei
- 1 cutie brânză de vaci
- 100 g telemea slabă de vacă
- 4 ouă
- 3 linguri smântână
- 1 căpăţână mică de usturoi
- sare, piper, cimbru
- verdeaţă: mărar, pătrunjel, tocate fin
- 2-3 frunze de ţelină, pentru aromă
- 100 g caşcaval ras
Mod de preparare:
Cureţi vinetele (după modelul zebră), apoi le aşezi într-o oală cu puţină apă şi puţină sare, aşa întregi, pentru a da în câteva clocote. Le scoţi şi le laşi să se scurgă bine. Pui ceapa tocată mărunt într-o cratiţă cu ulei şi cu 1 lingură unt, la foc mic, acoperită.
Speli, cureţi şi tai cubuleţe ciupercile şi le adaugi la călit deasupra cepei până când ceapa şi ciupercile se înmoaie foarte bine. Laşi să se răcească puţin. Intr-un castron aşezi ceapa cu ciupercile gratinate, usturoiul tocat fin, sare, piper, cimbru, verdeaţa tocată fin, 1-2 ouă bătute spumă, smântână, cele două feluri de brânză.
După ce ai aşezat hârtia de copt într-o tavă, aşezi de jur-împrejurul tăvii, într-un strat, vinetele opărite bine, scurse şi tăiate felioare rotunde, potrivit de mici. Acoperi primul strat de vinete cu jumătate din amestecul de mai sus si apoi formezi un alt de vinete şi din nou restul de amestec.
Topeşti 50 g unt şi-l torni deasupra, în mod uniform. Apoi adaugi şi cele 2 ouă bătute spumă, tot în mod şgal. Introduci tava în cuptorul deja încins, la foc potrivit, pentru 30 de minute. Când este gata, scoţi tava, garniseşti totul cu caşcaval ras deasupra, în mod uniform, stingi focul şi mai laşi tava pentru 10 minute.
Serveşti sufleul imediat, fierbinte, dar si rece e la fel de gustos.
Sufleu de vinete cu ciuperci si cascaval
Pofta buna!