Sufleu de vinete cu usturoi
PrinteazaSufleu de vinete cu usturoi din: vinete, cartof, branza, oua, unt, faina, lapte, usturoi, patrunjel, sare, piper.
- 2 vinete mari
- un cartof
- 50 g brânză rasă
- 4 ouă
- 125 g unt
- o lingură făină
- o ceaşcă lapte
- 2-3 căţei de usturoi
- o ceaşcă zeamă de carne sau apă
- o lingură pătrunjel verde tocat
- sare
- piper
- unt pentru uns
Mod de preparare:
Vinetele şi cartoful se curăţă de coajă, se taie rondele şi se înăbuşă în 50 g unt. Apoi se toarnă zeama de carne şi se fierb la foc moale până se înmoaie bine.
Se iau legumele de pe foc, se trec prin sită, se sărează, se piperează şi se lasă să se răcească.
Piureul astfel obţinut se amestecă apoi cu un sos bechamel, cu brânza rasă, gălbenuşurile puse pe rând, verdeaţa tocată, căţeii de usturoi pisaţi (într-un mojar de lemn), şi când compoziţia este bine omogenizată, se adaugă albuşurile, amestecând de jos în sus.
Compoziţia se toarnă într-o formă unsă abundent cu unt.
Deasupra se presară puţină brânză rasă, se stropeşte cu restul de unt topit şi se pune în cuptor, la foc potrivit, 25-30 minute, să crească şi să se rumenească frumos.
Se răstoarnă şi se serveşte cu sos rece.
Pofta buna!