Sufleu de vinete (varianta)
PrinteazaSufleu de vinete
- 4 vinete
- 4 ouă
- 2 linguri unt
- 1 lingură făină
- 1 cană lapte
- un praf de sare
Mod de preparare:
Coci vinetele la flacără mare, pe aragaz, le laşi la răcit, după care le cureţi de coajă şi le laşi să se scurgă.
Apoi le toci şi le pui deoparte într-un castron. Separat, pui untul la încins într-o tigaie, adaugi făina în ploaie şi după ce s-a rumenit, stingi cu lapte şi laşi sosul pe foc până se îngroaşă.
Când e gata, îl iei de pe foc şi după ce s-a răcit, îl amesteci cu vinetele tocate şi gălbenuşurile. Baţi apoi albuşurile spumă cu un praf de sare şi le încorporezi în compoziţie, amestecând de sus în jos.
Pui compoziţia într-un vas uns cu unt şi o dai la cuptor pentru 25-30 de minute.
Poftă bună!