Sufleu de vinete

Printeaza

Sufleu de vinete

Ingrediente:Sufleu de vinete

  • 600 g vinete
  • 175 g unt
  • 300 ml lapte
  • 30 g sare
  • 20 g pătrunjel (frunze)
  • 20 g usturoi
  • 100 g făină
  • 6 ouă
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureţi vinetele de coajă, le tai roidele şi le înăbuşi în 50 g unt bine incins până când s-au înmuiat complet. Separat prepari sosul alb din 100 g unt, făină şi lapte.

Amesteci sosul alb cu piureul de vinete, usturoiul tocat fin, gălbe­nuşurile, sarea, piperul, pătrunjelul verde tocat mărunt şi la sfârşit cu albuşurile bătute spumă.

Torni compoziţia într-o tavă ta­petată cu unt si dai la cuptor, la foc iute, 30 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.