Sufleu de zmeură
PrinteazaSufleu de zmeură
- 900 g zmeură
- 200 g zahăr
- 1 plic de vanilie
- 1 linguriţă făină de cartofi sau 1/2 linguriţă amidon
- 2 gălbenuşuri
- 5 albuşuri
- 25 g unt
Mod de preparare:
Zmeura se curăţă, se spală, se strecoară de apă şi se pune la fiert 10 minute, apoi se dă printr-o sită fină.
Se pune din nou la foc cu 150 g zahăr şi vanilie şi cînd s-a redus la jumătate se adaugă făina diluată cu puţină apă şi se mai fierbe 2 minute.
Albuşurile sc bat spumă tare, se amestecă încet cu gălbenuşurile apoi cu zmeura.
Se unge cu unt un vas de sufleu, se pune in el compoziţia şi se dă la cuptor moderat cu 15 minute înainte de a fi servit.
Se pudrează cu zahăr farin şi separat se serveşte frişcă bătută spumă.
Pofta buna!