Sufleu delicios de ciocolata
PrinteazaSufleu delicios de ciocolata din: ciocolata, unt, faina, zahar, oua, lapte, sare.
- 125 g ciocolată
- 30 g unt
- 30 g făină
- 3 linguri zahăr
- 2 ouă
- puţină sare
- 300 ml lapte
- unt şi făină pentru uns şi tapetat
Mod de preparare:
Ciocolata se topeşte într-o parte din canttitatea de lapte, pusă într-un castron, la bain-marie. Nu se amestecă deloc până când nu se topeşte complet.
Se adaugă gălbenuşurile, unul câte unul, faina, untul şi restul de lapte. Se mai lasă câteva minute la bain-marie până se îngroaşă. Se amestecă tot timpul cu o lingură de lemn.
Se bat albuşurile spumă. Se încorporează în compoziţia caldă şi se amestecă uşor. Se unge cu unt şi se presară cu făină un vas de Jena.
Se toarnă compoziţia şi se coace la cuptor 35-40 minute.
Pofta buna!