Sufleu din dovlecei
PrinteazaSufleu din dovlecei
Ingrediente:
- 3 dovlecei potrivit de mari
- 3 ouă
- 100 g smântână groasă
- 100 g caşcaval ras
- unt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi dovleceii şi îi tai roidele, după care îi pui la fiert în apă cu puţină sare circa 15 minute (la foc moale). După fierbere îi laşi să se scurge.
Ungi o tavă cu puţin unt, apoi, separat, într-un alt vas, baţi bine ouăle, adaugi smântână, jumătate din cantitatea de caşcaval, sare, piper şi apoi dovleceii zdrobiţi puţin cu o furculiţă.
Amesteci totul bine şi torni compoziţia înformă. Presari restul caşcavalului şi dai ia cuptor 10-20 de minute, până creşte şi se rumeneşte frumos. Il serveşti cald.
Sufleu din dovlecei
Pofta buna!