Sufleu de dovlecei cu branza de oaie

Printeaza

Sufleu de dovlecei din: dovlecei, ceapa, usturoi, cartofi, ulei, marar verde, lapte, smantana, branza de oia, oua, unt, ncusoara, rozmarin, sare si piper.

Ingrediente:Sufleu_de_dovlecei_cu_branza_de_oaie

  • 3 dovlecei tineri
  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 2 cartofi
  • 2 linguri ulei
  • marar verde
  • patrunjel verde
  • 150 ml lapte
  • 150 ml smantana
  • 150 g branza de oaie rasa
  • 4 oua
  • 2 linguri unt
  • nucsoara rasa
  • rozmarin
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli dovleceii, îi tai felii subţiri sau cuburi. Toci cea­pa şi usturoiul şi le căleşti împreună în ulei încins, pâ­nă se înmoaie bine.

Asezonezi cu mărar, pătrunjel, rozmarin, sare şi piper, după gust. Laşi compoziţia la răcit. Separat, fierbi cartofii în coajă, îi strecori, îi cureţi de coajă şi îi tai felii subţiri.

Amesteci într-un castron brânza rasă, gălbenu­şurile, laptele, smântână, nucşoară rasă, după gust, piper şi sare dacă mai este cazul. Amesteci totul pâ­nă se formează un sos gros.

Adaugi dovleceii şi car­tofii, şi la final încorporezi uşor albuşurile bătute spu­mă tare.

Ungi o formă termorezistentă cu unt, torni compoziţia, nivelezi şi o introduci în cuptorul pre-încălzit pentru circa o oră.

La început, focul trebu­ie să fie mai tare şi nu deschizi uşa cuptorului cir­ca 15 minute, apoi laşi focul potrivit, până se coa­ce sufleul şi se rumeneşte frumos deasupra. îl ser­veşti cald.

Sufleu de dovlecei

Sufleu_de_dovlecei_cu_branza_de_oaie

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.