Sufleu de dovlecei cu branza de oaie
PrinteazaSufleu de dovlecei din: dovlecei, ceapa, usturoi, cartofi, ulei, marar verde, lapte, smantana, branza de oia, oua, unt, ncusoara, rozmarin, sare si piper.
- 3 dovlecei tineri
- 1 ceapa
- 2 catei usturoi
- 2 cartofi
- 2 linguri ulei
- marar verde
- patrunjel verde
- 150 ml lapte
- 150 ml smantana
- 150 g branza de oaie rasa
- 4 oua
- 2 linguri unt
- nucsoara rasa
- rozmarin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli dovleceii, îi tai felii subţiri sau cuburi. Toci ceapa şi usturoiul şi le căleşti împreună în ulei încins, până se înmoaie bine.
Asezonezi cu mărar, pătrunjel, rozmarin, sare şi piper, după gust. Laşi compoziţia la răcit. Separat, fierbi cartofii în coajă, îi strecori, îi cureţi de coajă şi îi tai felii subţiri.
Amesteci într-un castron brânza rasă, gălbenuşurile, laptele, smântână, nucşoară rasă, după gust, piper şi sare dacă mai este cazul. Amesteci totul până se formează un sos gros.
Adaugi dovleceii şi cartofii, şi la final încorporezi uşor albuşurile bătute spumă tare.
Ungi o formă termorezistentă cu unt, torni compoziţia, nivelezi şi o introduci în cuptorul pre-încălzit pentru circa o oră.
La început, focul trebuie să fie mai tare şi nu deschizi uşa cuptorului circa 15 minute, apoi laşi focul potrivit, până se coace sufleul şi se rumeneşte frumos deasupra. îl serveşti cald.
Sufleu de dovlecei
Pofta buna!