Sufleu dulce cu mere şi mac
PrinteazaSufleu dulce cu mere şi mac din: lapte, fidea, praf de budinca, zahar vanilinat, ou, scortisoara, mere, unt, suc de mere.
sufleu:
- 750 ml lapte
- 1 plic fidea
- 1 lingurita cu varf praf de budinca cu gust de vanilie
- 125 g mac
- 2 plicuri zahar vanilinat
- 1 ou
- 1 lingurita scortisoara
mere caramelizate:
- 3 mere
- 1 lingura unt
- 50 g zahar
- 100 ml suc de mere
Mod de preparare:
Se dă în fiert laptele şi se ia de pe foc. Se pune înăuntru fideaua, se acoperă şi se lasă 10 min. Se scot pastele din lapte şi se aşază într-o formă de sufleu unsă. Praful de budincă se dizolvă în puţin lapte. In restul de lapte se adaugă mac şi zahăr vanilinat şi se dă în fiert. Se adaugă praful de budincă dizolvat şi se mai dă într-un clocot. Se încinge cuptorul la 180 °C.
Se ia sosul de pe foc şi se înglobează oul; se adaugă apoi scorţişoara. Se toarnă sosul peste paste şi se acoperă forma cu un capac sau cu o bucată de folie de aluminiu unsă cu unt. Se coace sufleul 20-25 min.
Se curăţă merele şi se taie felii. Se încinge untul într-o tigaie şi se lasă să se caramelizeze înăuntru zahărul. Se adaugă feliile de mere şi se tăvălesc prin caramel. Se stinge cu suc de mere. Se scot feliile din tigaie şi se lasă să se răcorească. Se servesc alături de sufleu.
Sufleu dulce cu mere şi mac
Pofta buna!