Sufleu de fasole verde cu branza si patrunjel
PrinteazaSufleu de fasole verde cu branza si patrunjel din: fasole verde, ouă, lapte, făină, ulei sau unt, brânză rasă, pătrunjel verde sau mărar.
- 600 g fasole verde
- 4 ouă crude
- 300 ml lapte
- 2 linguri făină
- ulei sau unt
- 4 linguri brânză rasă
- pătrunjel verde sau mărar
Mod de preparare:
Cureţi şi speli fasolea verde, o tai în bucăţele şi o pui la fierfîn apă fierbinte cu sare. După ce a fiert fasolea, o pui la scurs.
Separat, din făină, ulei şi lapte pregăteşti un sos alb astfel: într-o tigaie mai mică, antiaderentă, pui la încălzit ulei sau unt, adaugi făina şi amesteci încontinuu la foc mic.
Când începe să-şi schimbe puţin culoarea, adaugi treptat, amestecând, laptele pentru a nu se forma cocoloaşe.
Fasolea şi sosul alb răcite bine le amesteci bine şi apoi adaugi pe rând gălbenuşurile celor 4 ouă. In final, adaugi albuşurile bătute spumă şi verdeaţa tocată mărunt.
Ungi cu unt o tavă încăpătoare din sticlă termore- zistentă, pui compoziţia amestecată bine, presari brânză rasă şi laşi la cuptor 40-45 de minute.
O altă variantă constă în pasarea fasolei după ce e fiartă, pe care o adaugi apoi în compoziţie.
Pofta buna!