Sufleu de fasole din: fasole, unt, faina, lapte, svaiter, oua, sare. Ingrediente: 100 g fasole boabe 50 g unt 2 linguri rase făină o ceaşcă lapte 3 linguri şvaiţer ras 3 ouă sare Mod de preparare: Se fierbe fasolea, se scurge bine (este mai bine cânid este fiartă cu o zi mai înainte) şi […]
Sufleu de fasole verde cu branza si verdeata
PrinteazaSufleu de fasole verde cu branza si verdeata din: fasole verde, oua, lapte, faina, ulei, unt, branza, patrunjel, marar.
- 600g fasole verde
- 4 oua
- 300ml lapte
- 2 linguri faina
- ulei sau unt
- 4 linguri branza rasa
- patrunjel verde sau marar
Mod de preparare:
Cureti si speli fasolea verde, o tai in bucatele si o pui la fiert in apa fierbinte cu sare.
Dupa ce a fiert fasolea, o pui la scurs. Separat, din faina, ulei si lapte pregatesti un sos alb.
Intr-o tigaie mai mica, antiaderenta, pui la incalzit ulei sau unt, adaugi faina si amesteci incontinuu la foc mic.
Cand incepe sa-si schimbe putin culoarea, adaugi treptat, amestecand, laptele pentru a nu se forma cocoloase.
Fasolea si sosul alb racite bine le amesteci bine si apoi adaugi pe rand galbenusurile celor 4 oua. In final, adaugi albusurile batute spuma si verdeata tocata marunt.
Ungi cu unt o tava incapatoare din sticla termorezistenta, pui compozitia amestecata bine, presari branza rasa si lasi la cuptor 40-45 de minute.
Pofta buna!
poate iti place si:
Sufleu de fasole verde cu branza si patrunjel
Sufleu de fasole verde cu branza si patrunjel din: fasole verde, ouă, lapte, făină, ulei sau unt, brânză rasă, pătrunjel verde sau mărar. Ingrediente: 600 g fasole verde 4 ouă crude 300 ml lapte 2 linguri făină ulei sau unt 4 linguri brânză rasă pătrunjel verde sau mărar Mod de preparare: Cureţi şi speli fasolea verde, o tai […]
Pofta buna!