Sufleu cu fistic
PrinteazaSufleu cu fistic din: făină, lapte, zahar, unt, oua, fistic prajit, zhar praf.
- 125 g făină
- 1 pahar de lapte
- 25 g de unt
- 50 g zahăr
- 6 ouă
- 25 g fistic prăjit
- 25 g zahăr praf
Mod de preparare:
Se dizolvă făina în lapte apoi se răstoarnă într-o cratiţă, trecând lichidul prin sită.
Separat, se sparg ouăle şi se separă albuşurile de gălbenuşuri. Se bat albuşurile spumă. Se pisează fisticul până când ajunge o pudră fină.
Se adaugă untul lichidului aflat în cratiţă şi se ameste.că la foc mic.
Amestecând permanent, se completează cu zahărul, când amestecul începe să scoată un pic de fum. Jos de pe foc, se încorporează gălbenuşurile apoi fisticul pudră şi la urmă albuşurile bătute spumă.
Se toarnă acest amestec într-o tavă unsă cu unt (preparatul trebuie să ajungă la jumătatea înălţimii marginii) şi, cu degetul, se face un “şanţ” de jur împrejurul peretelui, pentru ca amestecul să poată creşte mai uşor.
Se pune la cuptorul încălzit dinainte (termostat 5-6) şi se lasă timp de 30 de minute.
Se presară în ultimul moment puţin zahăr praf pe coajă şi se serveşte în tavă.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/tag/sufleu-de-fistic