Sufleu de lamaie cu migdale
PrinteazaSufleu de lamaie cu migdale din: zahăr fin, unt, oua, coajă de lămâie, suc de lămâie, făină, migdale decojite şi măcinate, lapte, fulgi de migdale, lămâie, zahăr brun.
Ingrediente:
- 1/2 cană zahăr fin
- 70 g unt la temperatura camerei
- 2 ouă
- 1 linguriţă coajă de lămâie rasă
- 2 linguri suc de lămâie
- 2 linguri făină
- 2 linguri migdale decojite şi măcinate
- 300 ml lapte
- 2 linguri fulgi de migdale
- 1 lămâie tăiată felii
- 2 linguri zahăr brun
Mod de preparare Sufleu de lamaie cu migdale:
Se bat 50 g unt adăugând treptat zahăr. Se adaugă 2 gălbenuşuri bătute, coajă şi suc de lămâie, făină şi migdale şi se bate în continuare, adăugând şi laptele.
Se bat albuşurile şi se înglobează treptat, adăugând şi 1 lingură fulgi de migdale.
Se unge forma cu unt şi se aşază înăuntru aluatul; se presară restul de fulgi de migdale.
Se rumeneşte 40-45 min. la cuptorul încins la 165°C. Când este aproape gata, se topeşte untul într-o crăticioară şi se presară zahăr; se lasă să se dizolve amestecând frecvent.
Se adaugă feliile de lămâie, se amestecă şi se, dau în clocot.
Se scoate prăjitura din cuptor şi se toarnă deasupra sosul cu feliile de lămâie caramelizate.
Sufleu de lamaie cu migdale
Pofta buna!
A fost bun sufleul asta?