Sufleu cu legume
PrinteazaSufleu cu legume
- 1 kg cartofi
- sare
- 500 g file de porc
- 2 linguri de unt
- piper
- 30 g cubuleţe de şuncă
- 1 ceapă
- 1 tulpină de praz
- 150 g mazăre congelată
- 200 g bureţi galbeni (conservă)
- 1 pachet (250 ml) sos olandez
Preparare:
Curăţaţi cartofii, spălaţi-i şi fierbeţi-i cea. 20 de minute în apă cu sare. Scurgeţi-i şi tăiaţi-i felii rotunde.Tăiaţi carnea de porc felii de circa 2 cm grosime, prăjiţi-le în unt pe ambele părţi, scoateţi-le din tigaie, condimentaţi-le.
Prăjiţi şunca în grăsimea rămasă. Tăiaţi ceapa cubuleţe şi prazul inele, amestecaţi-le cu mazărea congelată, ciupercile scurse bine şi cartofii. Condimentaţi-le şi căliţi-le 5 minute. încingeţi cuptorul la 190°C.
Puneţi amestecul de legume şi carnea într-o formă de sufleu. Puneţi sosul olandez peste sufleu, acoperiţi-l cu folie de aluminiu şi lăsaţi-l la cuptor cea. 30-35 de minute.
Pofta buna!