Sufleu cu legume şi carne tocată
PrinteazaO reteta de sufleu cu legume si carne tocata din: chifla, cartofi, morcovi, sare, ceapa, amestec de carne tocata, ou, capere, mustar, piper, ulei, amestec de condimente, smantana, pesmet si branza gouda.
- 1 chifla veche de o zi
- 500 g cartofi
- 400 g morcovi
- sare
- 1 ceapa
- 400 g amestec de carne tocata
- 1 ou
- 1 lingura capere
- 1 lingura mustar
- piper
- 1 lingura ulei
- 1 punga amestec de condimente
- 150 ml smantana
- 2 linguri pesmet
- 2 linguri de branza gouda rasa
Mod de preparare:
Inmuiaţi chifla în apă rece. Curăţaţi cartofii şi morcovii, spălaţi-i şi tăiaţi-i rondele, respectiv cubuleţe. Fierbeţi-i în apă cu sare cca. 10 minute şi lăsaţi-i să se scurgă. Tocaţi ceapa mărunt. Stoarceţi chifla. Amestecaţi-o cu ceapa, carnea tocată, oul, caperele, muş- tarul, sarea şi piperul.
Din amestecul rezultat formaţi 20 de chiftele şi prăjiţi-le în ulei cca. 8 minute. Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Puneţi într-o cratiţă amestecul de condimente cu 300 ml apă rece şi cu smântână, apoi daţi totul într-un clocot, amestecând continuu.
Aşezaţi chiftelele, cartofii şi morcovii într-o formă de sufleu unsă cu grăsime şi turnaţi sosul pregătit. Presăraţi sufleul cu pesmet şi brânză şi daţi-l cca. 30 de minute la cuptor.
Sufleu cu legume şi carne tocată
Poftă bună!