Ceai Wu Yi Shan sau Ceaiul Wuyi – Ceaiul Wu Yi Shan, cunoscut și sub numele de ceaiul din munții Wuyi, este un ceai oolong renumit pentru aroma sa complexă și istoria sa îndelungată. Originar din regiunea muntoasă Wuyi din China, acest ceai este adesea considerat unul dintre cele mai fine ceaiuri din lume. Istoria […]
Sufleu de legume şi carne
PrinteazaSufleu de legume şi carne din: morcovi baby, varza de Bruxelles, fasole verde, conopida, smantana, branza telemea, oua, ceapa, usturoi, ulei, seminte de chimen, sare, piper, busuioc.
Ingrediente:
- 150 g morcovi baby
- 300 g varză de Bruxelles
- 200 g fasole verde
- o conopidă
- 300ml smantana
- 400 g branza telemea
- 6 oua
- o ceapa
- 4 catei de usturoi
- 100ml ulei
- 5 g seminte de chimen
- sare
- piper
- busuioc
Mod de preparare:
Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Intr-o oală se fierbe conopida, varza de bruxelles, fasolea verde şi morcovii.
Se încinge uleiul într-o cratiţă, se călesc ceapa şi usturoiul, se adaugă legumele şi se mai ţin zece minute pe foc.
Seminţele de chimen se prăjesc uşor într-o tigaie fără ulei şi se pun într-un bol împreună cu legumele.
Când s-au răcit se adaugă smântână, ouăle bătute şi brânza telemea dată prin râzătoare.
presară sare, piper şi busuioc tocat după gust, se amestecă şi se toarnă totul într-o formă de sufle unsă cu ulei.
Se introduce forma în cuptor şi se coace la foc mediu până se formează deasupra o crustă de culoare aurie.
verifică dacă s-a închegat compoziţia, se scoate din cuptor şi se serveşte imediat.
Pofta buna!
Pui la Grătar cu Sos de Măcriș
Pui la Grătar cu Sos de Măcriș – Rețeta Savuroasă pentru Zilele de Vară: Puiul la grătar cu sos de măcriș este un preparat delicios și sănătos, perfect pentru zilele însorite de vară. Aromele intense și prospețimea sosului de măcriș se combină armonios cu gustul suculent al puiului la grătar, rezultând un fel de mâncare […]