Sufleu cu legume şi cartofi
PrinteazaO reteta delicioasa de sufleu cu legume si cartofi din: cartofi, ceapa, praz, morcovi, dovlecel, sare, unt, piper, oua, smantana, verdeata si bacon.
- 800 g de cartofi
- 2 cepe
- 3 fire de praz
- 3 morcovi
- 1 dovlecel
- sare
- 2 linguri de unt
- piper
- 2 ouă
- 250 ml de smântână
- 1 lingură de verdeaţă tocată
- 50 g de bacon
Mod de preparare:
Curăţaţi cartofii, apoi tăiaţi-i rondele. Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o cubuleţe. Curaţaţi şi tăiaţi legumele mic. Opăriţi morcovii cca 5 minute, apoi scurgeţi-i. Preîncălziţi cuptorul la 180°C.
Incingeţi untul şi prăjiţi acolo cartofii. La final, adăugaţi ceapa şi prăjiţi-o. Adăugaţi, de asemenea, şi legumele, condimentaţi totul după gust şi puneţi sufleul în formă. Bateţi ouăle, laptele şi verdeaţa, condimentaţi şi turnaţi sosul peste amestecul cu legume şi cartofi.
Tăiaţi şunca bucăţi, presăraţi-o peste sufleu şi coaceţi-l cca. 25 de minute.
Sufleu cu legume şi cartofi
Poftă bună!