Sufleu de legume la cuptor
PrinteazaSufleu de legume la cuptor din: ciuperci, cartofi, morcov, lapte dulce, oua, ceapa rosie, unt, cascaval, miez de nuca, seminte de susan, sare, busuioc verde, smantana, sos de tomate picant.
- 400 g ciuperci
- doi cartofi
- un morcov
- 500 ml lapte dulce
- 5 oua
- o ceapa rosie
- 60 g unt
- 100 g cascaval
- 100 g miez de nuca
- 50 g seminte de susan
- sare
- piper
- busuioc verde
- smantana
- sos de tomate picant
Mod de preparare:
Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Cartofii şi morcovul se curăţă de coajă, se spală, se fierb în apă cu sare şi se taie cuburi. Ciupercile se spală, se scurg de apă, se taie bucăţi şi se călesc în puţin unt.
Când s-au răcit se pun într-un bol împreună cu cartofii şi morcovul, făina, laptele dulce rece şi gălbenuşurile. Se condimentează, se adaugă caşcavalul ras, busuiocul tocat, jumătate din seminţele de susan şi miezul de nucă tocat mărunt.
Se adaugă albuşurile mixate separat cu puţină sare, se amestecă de jos în sus cu o lingură ca să nu se lase compoziţia, apoi se toarnă în forme de sufleu de ceramica unse cu unt.
Se presara deasupra restul de seminte de susan, se introduc in cuptorul incins si se coc la foc mediu spre iute 15-20 de minute. Se serveste cald sau rece, simplu, cu smantana sau sos de tomate picant.
Sufleu de legume la cuptor
Pofta buna!
Sufleul asta imi cam face c ochiul