Sufleu de legume in manta de aluat

Printeaza

Sufleu de legume in manta de aluat din: faina, unt, ou, sare, ardei grasi, praz, dovlecel, mazare, rozmarin, usturoi, oua, smantana, cascaval, smantana dulce, sare si piper.

Ingrediente:

aluat:

  • 300 g faina
  • 200 g unt
  • 1 ou
  • 1 praf sare

in plus:

  • 2 ardei grasi rosii
  • 1 fir praz
  • 1 dovlecel
  • 200 g mazare congelata
  • 3 fire rozmarin
  • 1 catel de usturoi
  • 3 oua
  • 200 g smantana fermentata
  • 100 g cascaval ras
  • 100 g smantana dulce
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se face un aluat din făină, unt, ou şi sare şi se înfăşoară în folie transparentă; se dă la frigider 30 min.

Se pregătesc legumele: se taie ardeii graşi cuburi, prazul rondele, dovleceii bucăţi.

Se încinge cuptorul la 200°C. Se ung 4 forme mici de sufeu. Se frământă puţin aluatul, se împarte în 4 şi se întnd foi cu care se tapetează formele.

Se amestecă legume­le cu mazărea şi se umplu formele. Se curăţa roz­marinul şi se toacă jumătate din cantitate. Se curăţă şi se toacă usturoiul.

Se amestecă împreună cu roz­marinul tocat, ouăle, smântână şi caşcavalul; se sărează şi se piperează. Se repartizează deasupra legumelor.

Se presară deasupra restul de rozmarin şi se coace totul cea 40 min., până se rumeneşte (eventual se acoperă spre sfârşit cu folie de alumi­niu, ca să nu se rumenească prea mult).

 

Sufleu de legume in manta de aluat

Sufleu_de_legume_in_manta_de_aluat

 

Pofta buna!

 

 

Sufleu de vinete cu branza

Sufleu de vinete cu branza din: vinete, cartof, branza, oua, unt, faina, lapte, usturoi, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 2 vinete un cartof 50 g brânză rasă 4 ouă 125 g unt o lingură făină o ceaşcă lapte 2-3 căţei de usturoi o ceaşcă zeamă de carne sau apă o lingură pătrunjel verde tocat sare piper unt […]

Sufleu de peste cu sos alb

Sufleu de peste cu sos alb din: oua, peste, unt, lapte, faina, sare, piper. Ingrediente: 6 ouă 600 g peşte 100 g unt 250 ml lapte 1 linguriţă de făină sare piper   Mod de preparare: Se pregăteşte un sos Bechamel, care se adaugă la peşte, împreună cu gălbenuşurile, care se pun unul câte unul. Se […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.