Sufleu de vinete cu branza din: vinete, cartof, branza, oua, unt, faina, lapte, usturoi, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 2 vinete un cartof 50 g brânză rasă 4 ouă 125 g unt o lingură făină o ceaşcă lapte 2-3 căţei de usturoi o ceaşcă zeamă de carne sau apă o lingură pătrunjel verde tocat sare piper unt […]
Sufleu de legume in manta de aluat
PrinteazaSufleu de legume in manta de aluat din: faina, unt, ou, sare, ardei grasi, praz, dovlecel, mazare, rozmarin, usturoi, oua, smantana, cascaval, smantana dulce, sare si piper.
Ingrediente:
aluat:
- 300 g faina
- 200 g unt
- 1 ou
- 1 praf sare
in plus:
- 2 ardei grasi rosii
- 1 fir praz
- 1 dovlecel
- 200 g mazare congelata
- 3 fire rozmarin
- 1 catel de usturoi
- 3 oua
- 200 g smantana fermentata
- 100 g cascaval ras
- 100 g smantana dulce
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se face un aluat din făină, unt, ou şi sare şi se înfăşoară în folie transparentă; se dă la frigider 30 min.
Se pregătesc legumele: se taie ardeii graşi cuburi, prazul rondele, dovleceii bucăţi.
Se încinge cuptorul la 200°C. Se ung 4 forme mici de sufeu. Se frământă puţin aluatul, se împarte în 4 şi se întnd foi cu care se tapetează formele.
Se amestecă legumele cu mazărea şi se umplu formele. Se curăţa rozmarinul şi se toacă jumătate din cantitate. Se curăţă şi se toacă usturoiul.
Se amestecă împreună cu rozmarinul tocat, ouăle, smântână şi caşcavalul; se sărează şi se piperează. Se repartizează deasupra legumelor.
Se presară deasupra restul de rozmarin şi se coace totul cea 40 min., până se rumeneşte (eventual se acoperă spre sfârşit cu folie de aluminiu, ca să nu se rumenească prea mult).
Sufleu de legume in manta de aluat
Pofta buna!
Sufleu de peste cu sos alb
Sufleu de peste cu sos alb din: oua, peste, unt, lapte, faina, sare, piper. Ingrediente: 6 ouă 600 g peşte 100 g unt 250 ml lapte 1 linguriţă de făină sare piper Mod de preparare: Se pregăteşte un sos Bechamel, care se adaugă la peşte, împreună cu gălbenuşurile, care se pun unul câte unul. Se […]