Sufleu cu legume si nucsoara
PrinteazaO reteta foarte simpla si extrem de delicioasa de sufleu de legume din: morcovi, bulb de telina, cartofi, sare, cimbru, mozarella, oua, smantana, usturoi, piper si nucsoara rasa.
- 500 g morcovi
- 500 g bulb de ţelină
- 500 g cartofi
- sare
- 4 crenguţe cimbru
- 300 g mozarella
- 2 ouă
- 200 ml smântână
- 1 căţel de usturoi
- piper
- nucşoară rasă
Mod de preparare:
Pregătiţi legumele şi tăiaţi-le bucăţi potrivite. Fierbeţi-le circa 5 minute în apă cu sare. Răsturnaţi-le într-o strecurătoare şi lăsaţi-le să se scurgă. Spălaţi cimbrul şi tocaţi-l mărunt.
Presăraţi jumătate pe fundul unei forme de sufleu unse, în prealabil, cu grăsime. Incingeţi cuptorul la 180°C. 2 Scurgeţi mozzarella, tăiaţi-o rondele şi aşezaţi 2/3 în straturi împreună cu legumele.
Amestecaţi ouăle şi smântână, pisaţi usturoiul şi încorporaţi-l aici. Condimentaţi cu sare, piper şi nucşoară. Turnaţi acest amestec peste legume. Tăiaţi mărunt restul de mozzarella.
Amestecaţi-o cu restul frunzelor de cimbru şi presăraţi-o peste sufleu, apoi coaceţi-l cca. 30 de minute. Dacă doriţi, ornaţi-l cu verdeaţă.
Poftă bună!