Sufleu de macaroane cu branza gouda si nucsoara

Printeaza

Sufleu de macaroane cu branza gouda si nucsoara din: macaroane, sare, ceapa, sunca fumata, gouda, dovlecel, unt, piper, faina, lapte nucsoara.

Ingrediente:

  • 400 g macaroane
  • sare
  • 1 ceapă
  • 100 g şuncă afumată
  • 100 g brânză gouda
  • 1 dovlecel
  • 50 g unt
  • piper
  • 2 linguri făină
  • 500 ml lapte
  • nucşoară

 

Mod de preparare:

Sufleu de macaroane cu branza gouda si nucsoara: Fierbeţi pastele în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi lăsaţi-le să se scurgă.

Tocaţi ceapa. Tăiaţi şunca bucăţi, apoi radeţi brânza. Tăiaţi dovlecelul pe lung în patru, apoi felii de cca. 3 mm grosime.

Căliţi ceapa într-o lingură de unt. Adăugaţi şunca, apoi do­vlecelul şi condimentaţi. Luaţi amestecul de pe aragaz şi adăugaţi brânza.

Incălziţi 2 linguri de unt, apoi adăugaţi făi­na. Turnaţi laptele încet, amestecaţi şi lăsaţi totul să fiarbă circa 5 minute.

Condimentaţi cu sare, piper şi nucşoară. 4 încingeţi cuptorul la 180°C. încorporaţi pastele în amestecul cu dovlecel, apoi răsturnaţi totul într-o formă de sufleu.

La fi­nal, turnaţi sosul, presăraţi fulgii de unt şi coaceţi sufleul circa 30 de minute.

 

 

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.