Sufleu de macaroane cu branza gouda si nucsoara
PrinteazaSufleu de macaroane cu branza gouda si nucsoara din: macaroane, sare, ceapa, sunca fumata, gouda, dovlecel, unt, piper, faina, lapte nucsoara.
Ingrediente:
- 400 g macaroane
- sare
- 1 ceapă
- 100 g şuncă afumată
- 100 g brânză gouda
- 1 dovlecel
- 50 g unt
- piper
- 2 linguri făină
- 500 ml lapte
- nucşoară
Mod de preparare:
Sufleu de macaroane cu branza gouda si nucsoara: Fierbeţi pastele în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi lăsaţi-le să se scurgă.
Tocaţi ceapa. Tăiaţi şunca bucăţi, apoi radeţi brânza. Tăiaţi dovlecelul pe lung în patru, apoi felii de cca. 3 mm grosime.
Căliţi ceapa într-o lingură de unt. Adăugaţi şunca, apoi dovlecelul şi condimentaţi. Luaţi amestecul de pe aragaz şi adăugaţi brânza.
Incălziţi 2 linguri de unt, apoi adăugaţi făina. Turnaţi laptele încet, amestecaţi şi lăsaţi totul să fiarbă circa 5 minute.
Condimentaţi cu sare, piper şi nucşoară. 4 încingeţi cuptorul la 180°C. încorporaţi pastele în amestecul cu dovlecel, apoi răsturnaţi totul într-o formă de sufleu.
La final, turnaţi sosul, presăraţi fulgii de unt şi coaceţi sufleul circa 30 de minute.
Poftă bună!