Sufleu de macaroane cu dovlecei şi carne tocată
PrinteazaO reteta de sulfeu de macaroane cu dovlecei si carne tocata din: macaroane, sare, morcov, ceapa, usturoi, dovlecei, faina, unt, lapte, galbenusuri, piper, ulei, carne tocata, pasta de rosii, ardei gras si branza telemea.
- 300 g macaroane
- sare
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 2 dovlecei
- 1 lingura faina
- 1 lingura de unt
- 250 ml lapte
- 3 galbenusuri
- piper
- 5 linguri de ulei
- 400 g carne tocata
- 1 lingura pasta de rosii
- 200 g ardei gras rosu
- 100 g de branza telemea rasa
Mod de preparare:
Fierbeţi pastele în apă cu sare, apoi lăsaţi-le să se scurgă bine într-o strecurătoare. Tocaţi mărunt morcovul, ceapa şi usturoiul. Tăiaţi dovleceii rondele. Căliţi făina în unt şi stingeţi-o cu laptele. Lăsaţi să fiarbă cca. 5 minute, amestecând continuu.
Luaţi vasul de pe foc, adăugaţi gălbenuşurile şi condimentaţi. Prăjiţi dovleceii în 3 linguri de ulei, apoi aşezaţi-i pe o farfurie. Incingeţi restul uleiului şi prăjiţi carnea tocată împreună cu ceapa, usturoiul şi morcovul.
Adăugaţi pasta de roşii. Stingeţi cu puţină apă, apoi condimentaţi. Preîncălziţi cuptorul la 200°C. Intr-o formă unsă în prealabil cu ulei aşezaţi pe rând carnea tocată, pastele, dovleceii şi ardeii. Terminaţi cu pastele. Adăugaţi sosul, câteva rondele de dovlecei şi brânza. Coaceţi sufleul cca. 30 de minute.
Sufleu de macaroane cu dovlecei şi carne tocată
Poftă bună!