Sufleu de mazare cu ciupeci si cascaval

Printeaza

Sufleu de mazare cu ciupeci si cascaval din: orez, mazare, oua, cascaval, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, ciuperci, sare, piper, unt, verdeata, lapte.

Ingrediente:Sufleu_de_mazare_cu_ciupeci_si_cascaval

  • 1 cana orez
  • 1/2 kg mazare boabe, noua
  • 2 oua
  • 100 g cascaval
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1/2 kg ciuperci
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 50 g unt
  • verdeata

pentru sos:

  • 50 g unt
  • 2 linguri faina
  • 1/2 l lapte

 

Mod de preparare:

Cureţi morcovul, pătrunjelul şi ceapa şi le fierbi. în supa rezultată, fierbi şi mazărea, separat.

Orezul ales îl căleşti în unt, apoi adaugi supa de zarzavat, după care continui fierberea.

După aceea, amesteci cu 3/4 din mazărea fiartă şi adaugi sare şi piper după gust.

Tai ciupercile mărunt şi le înăbuşi 10-15 minute în unt. Adaugi sare şi verdeaţă.

Pregatesti sosul: Pui untul într-o crăticioară, adaugi făina, apoi laptele fierbinte. Amesteci încontinuu şi pui sare după gust.

Amesteci sosul cu restul de mazăre, cu gălbenuşurile şi cu albuşurile bătute spumă separat.

Intr-un vas de cuptor uns cu unt pui în mijloc un cerc metalic (inel).

De jur-împrejurul inelului pui amestecul de orez cu mazăre, caşcaval, iar deasupra torni sosul alb.

Razi caşcaval şi dai amestecul la cuptor pentru gratinare, timp de 15-20 de minute. Scoţi inelul metalic şi, în locul lui, pui ciupercile călite.

Sufleu de mazare cu ciupeci si cascaval

Sufleu_de_mazare_cu_ciupeci_si_cascaval

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.