Sufleu de morcovi si cartofi
PrinteazaSufleu de morcovi si cartofi din: morcovi, ulei, ceapa, faina, lapte, oua, cartofi, marar, seminte de coriandru, sare, piper si nucsoara.
- 500 g morcovi
- 2 linguri ulei
- 4 cepe
- 2 linguri faina
- 100 ml lapte
- 4 oua
- 500 g cartofi
- 1 legatura marar verde sau 1 lingurita marar uscat
- 1 lingurita seminte de coriandru
- sare
- piper
- nucsoara
Mod de preparare:
Spalati si curatati legumele. Taiati morcovii si cartofii in felii mai groase si puneti-i la fiert in sare
. (Pentru a pastra mai multe vitamine si minerale, puteti coace legumele la cuptor, intregi, in coaja).
Scurgeti legumele de apa si faceti din ele un pure. Radeti ceapa sau tocati-o cat mai marunt si caliti-o in ulei.
Cand ceapa s-a inmuiat, adaugati faina si amestecati ingredientele pentru a nu se forma cocoloase.
Dupa 1 minut, adaugati laptele, treptat, amestecand mereu. Cand amestecul este omogen, turnati-l peste piureul de morcovi si cartofi.
Adaugati galbenusurile, mararul, coriandrul, omogenizati si condimentati, dupa plac.
Bateti albusurile pana cand obtineti o spuma consistenta. Adaugati aceasta spuma, treptat, in mai multe transe, in compozitia cu morcovi si cartofi.
Amestecati prin rasturnare, de sus in jos. Turnati amestecul intr-o tava sau vas termorezistent mai inalt, uns cu ulei si tapetat cu faina.
Coaceti sufleul la foc potrivit pana devine auriu si pufos.
Sufleu de morcovi si cartofi
Pofta buna!