Sufleu de morcovi cu dovlecei
PrinteazaSufleu de morcovi cu dovlecei din: morcovi, dovlecei, ceapa, ulei, faina, lapte, oua, sare, piper, nucsoara.
- 500 g morcovi
- 2 dovlecei potrivit – 300 g in total
- 1 ceapa
- 2 linguri ulei
- 2 linguri faina
- 100 ml lapte
- 4 oua
- sare
- piper
- nucsoara
Mod de preparare:
Curăţaţi morcovii, spălaţi i, fierbeţi-i 15 minute, apoi faceti din ei un piure fin. Incingeţi uleiul, căliţi ceapa tocată mărunt şi când aceasta s-a înmuiat, adăugaţi făina şi laptele. Amestecaţi să nu se formeze cocoloaşe.
Când amestecul este omogen, luaţi-l de pe foc şi puneţi în el piureul de morcovi şi gălbenuşurile bătute cu puţină sare. Puneţi şi dovleceii raşi pe răzătoarea mare şi apoi, treptat, albuşurile bătute spumă.
Turnaţi amestecul într-un vas termorezistent uns cu unt şi tapetat ţu făină sau pesmet.
Coaceti sufleul la foc potrivit, 40 – 45 de minute. Serviti-l cald.
Sufleu de morcovi cu dovlecei
Pofta buna!