Sufleu de morcovi cu smantana

Printeaza

Sufleu de morcovi cu smantana din: morcovi, smantana, unt, oua, zahar, patrunjel, sare.

Ingrediente: 

  • 1 kg morcovi
  • 100 ml smantana
  • 120 g unt
  • 2 oua
  • 1 lingurita zahar
  • 1 legatura de patrunjel
  • sare

 

Mod de preparare:

Sufleu de morcovi cu smantana: Morcovii se curăţă, se spală şi se taie în rondele nu prea subţiri, care se înăbuşă în 100 g de unt înfierbântat şi puţină apa.

Se stinge cu smântână, se presară sare după preferinţe, apoi se lasă focul mai mic şi se continuă fierberea aproximativ trei sferturi de oră.

Se separă gălbenuşurile de albuşuri, se adaugă mai întâi gălbenuşurile la compoziţie, se mai pune puţină sare dacă este cazul, iar la sfârşit se toarnă şi albuşurile bătute spumă.

Se toarnă compoziţia într-o formă unsă cu unt şi se dă la cuptor un sfert de oră, la foc iute.

Se serveşte sufleul cald, presărând deasupra pătrunjel tocat foarte fin.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.