Sufleu multicolor cu taitiei si branza
PrinteazaSufleu multicolor cu taitiei si branza
Ingrediente:
- 200 g maccaroni
- sare
- 100 g sunca fiarta
- 300 g praz
- 300 g rosii cherry
- 100 g branza topita
- 1 legatura patrunjel tocat
- 3 oua
- 200 ml lapte slab
- 200 g smantana dulce
- piper
Mod de preparare:
Sufleu multicolor cu taitiei si branza: Fierbeti pastele conform instructiunilor de pe pachet in multa apa cu sare. Taiati sunca fasii. Pregatiti legumele.
Taiati prazul inele si rosiile in jumatate. Taiati branza cubulete. Spalati patrunjelul, apoi tocati-l.
Incingeti cuptorul la 220°C. Puneti intr-un vas mare, inalt, patrunjelul, branza, ouale, laptele si smantana dulce, apoi pasati totul. Condimentati amestecul cu piper si condimentele
Scurgeti pastele. Amestecati-le cu sunca, prazul si rosiile intr-o forma mare de sufleu. Turnati amestecul cu lapte si oua si coaceti sufleul pe al doilea nivel de jos al cuptorului 30-35 de minute.
Daca suprafata sufleului devine prea inchisa la culoare, acoperiti-l cu folie de aluminiu dupa 20 de minute.
Pofta buna!
Sufleu de branza.
Ingrediente:
30 g unt
1 lingura faina
100 ml lapte
100 g smantana
200 g branza
2 linguri cascaval ras
5 oua
sare
piper
unt
Mod de preparare:
Intr-o tigaie incinsa cu unt se caleste foarte putin faina, apoi se stinge cu lapte rece si se amesteca energic sa nu se faca cocoloase. Se adauga smantana si se mai lasa pe foc doar cateva clocote.
Se lasa putin sa se raceasca si se adauga galbenusurile unul cate unul, branza rasa, cascavalul, albusurile batute spuma, un praf de sare si piper.
Se toarna in forme unse cu unt si se pun in cuptorul foarte bine incins. Se lasa sa creasca 20-25 minute, iar cand s-au rumenit frumos se servesc imediat.