Sufleu de paste cu peşte
PrinteazaSufleu de paste cu peşte din: fileuri de peste, branza de vaci, oua, paste, lapte, smantana, amidon alimentar, pesmet, unt, boia, ceapa, ardei capia, ulei, sare, piper si busuioc verde.
Ingrediente:
- 300 g fileuri de peste
- 200 g branza de vaci
- 5 oua
- 300 g paste
- 250 ml lapte
- 250 g smantana
- amidon alimentar
- 75 g pesmet
- 50 g unt
- boia dulce
- doua cepe
- 8 rosii
- un ardei capia
- 100 ml ulei
- sare
- piper
- busuioc verde
Mod de preparare:
Intr-o oala se incinge untul, se ia de pe foc, se adauga o lingura de amidon si se amesteca bine cu o lingura.
Se toarna treptat laptele dulce, amestecand continuu, pana se dizolva amidonul.
Se pune din nou pe foc, se adauga branza de vaci, se condimenteaza si se amesteca. Pastele se fierb in apa cu sare, se trec printr-un jet de apa rece si se lasa sa se scurga.
Ouale se mixeaza pana isi dubleaza volumul, se amesteca impreuna cu pastele fierte, pestele tocat marunt si smantana.
Se presara sare si piper dupa gust, busuioc tocat, se amesteca si se toarna intr-o forma unsa cu unt si presarata cu pesmet.
Se presara deasupra restul de pesmet amestecat cu sare, piper, o lingurita cu boia dulce si busuioc tocat si se introduce in cuptorul incins.
Se coace la foc mediu circa 20-30 de minute sau pana cand compozitia s-a inchegat si nu mai curge.
Din ceapa, usturoi, rosii, ardei capia, sare, piper si ulei se face un sos.
Sufleu de paste cu peşte
Pofta buna!
Nu as zice nu unui sufleu ca acesta