Sufleu cu paste şi cu şuncă
PrinteazaO reteta delicioasa de sufleu cu paste si cu sunca din: paste late, sare, sunca afumata, ceapa, usturoi, busuioc, smantana, lapte, oua, parmezan, piper si unt.
- 400 g de paste late
- sare
- 100 g de şuncă afumată
- 2 cepe
- 1 căţel de usturoi
- 1 legătură de busuioc
- 200 ml de smântână
- 100 ml de lapte
- 4 ouă
- 50 g de parmezan răzuit
- piper
- 2 linguri de unt
Mod de preparare:
Fierbeţi pastele în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Tăiaţi şunca mai mare, cubuleţe, şi prăjiţi-o puţin într-o tigaie.
Curăţaţi ceapa şi usturoiul, tocaţi-le şi căliţi-le în şun¬ca topită. Scurgeţi pastele bine.
Preîncălziţi cuptorul la 200°C. Spălaţi busuiocul, apoi tocaţi-l mărunt. Amestecaţi-l cu smântână, laptele, ouăle, 25 g de brânză şi amestecul de ceapă şi şuncă, apoi condimentaţi totul cu sare şi piper.
Ungeţi cu grăsime o formă de sufleu şi aşezaţi acolo pastele scurse, apoi adăugaţi amestecul cu ouă, cu smântână şi cu şuncă.
Presăraţi restul de brânză şi fulgii de unt. Lăsaţi totul la cuptor cca. 25 de minute, până capătă o culoare galben-aurie. Preparaţi şi o salată proaspătă.
Sufleu cu paste şi cu şuncă
Pofta buna!