Sufleu de paste cu varza si cascaval
PrinteazaSufleu de paste cu varza si cascaval din: paste scurte, varză de Bruxelles, morcovi, cepe verzi, caşcaval, sare, piper, nucşoară, unt, faina, lapte.
- 350 g paste scurte
- 350 g varză de Bruxelles
- 2 morcovi
- 4 cepe verzi
- 125 g caşcaval ras
- sare
- piper
- 1 praf nucşoară măcinată
Sos Bechamel:
- 35 g unt
- 35 g făină
- 550 ml lapte
Mod de preparare:
Se prepară sosul Bechamel: se topeşte untul şi se adaugă 35 g făină, amestecând.
Se căleşte puţin şi se toarnă laptele; se lasă să fiarbă 10 min. amestecând. Se condimentează apoi după gust cu sare şi piper.
Se fierb pastele al dente în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se trec prin jet de apă rece, se lasă să se scurgă.
Se curăţă verzişoarele de Bruxelles şi se aşază în apă clocotită; se lasă să fiarbă cca 4 Se scurge apoi apa.
Se lasă să se răcească verzişoarele şi se scurg. Se taie eventual jumătăţi. Se opăresc morcovii în apă clocotită cca 3 min.
Se lasă să se răcească şi se rad pe răzătoarea mare. Se toacă ceapa.
Intr-un castron mare se amestecă pastele cu toate legumele, sare, piper şi un praf de nucşoară.
Se unge cu ulei o focmă de sufleu şi se aşază 1/2 din cantitatea de paste.
Se toarnă sos Bechamel, se presară 1/2 din cantitatea de caşcaval, apoi se aşază din nou paste, restul de Bechamel şi caşcaval.
Se coace sufleul cca 35 min. în cuptorul încins la 170 °C, până ce suprafaţa devine aurie.
Sufleu de paste cu varza si cascaval
Pofta buna!