Sufleu cu patrunjel
PrinteazaSufleu cu patrunjel din: albusuri, branza, cascaval, lapte, sunca, unt, faina, patrunjel, pesmet, unt, sare, piper, nucsoara.
- 6 albusuri
- 150 g branza rasa
- 50 g cascaval
- 1 1/2 cesti cu lapte
- 250 g sunca
- 1 lingura cu unt
- 1 lingura cu faina
- 1 legatura de patrunjel
- 50 g pesmet
- 50 g unt
- sare
- piper
- nucsoara
Mod de preparare:
Pregăteşte un sos alb dintr-o lingură cu făină şi o lingură cu unt. Stinge treptat cu lapte şi, când începe să fiarbă, opreşte focul. Adaugă brânza rasă şi caşcavalul tăiat în bucăţi rmici.
Condimentează cu sare, piper şi un praf de nucşoară, adaugă pătrunjelul tocat şi şunca tăiată cubuleţe.
După ce s-a răcorit, încorporează albuşurile bătute spumă cu un praf de sare. Toarnă compoziţia în forme unse cu unt şi tapetate cu pesmet. Lasă la cuptor până capătă o culoare aurie, cam 35 de minute.
Sufleu cu patrunjel
Pofta buna!