Sufleu picant de branza
PrinteazaSufleu picant de branza din: albusuri, galbenusuri, parmezan, branza brie, branza camembert, unt, faina, lapte, mustar dijon, zeama de lamaie, pudra de ardei iute, sare, piper.
- 4 albuşuri
- 2 gălbenuşuri
- 4 linguri de parmezan ras
- 200g cremă de branza brie
- 200g cremă de branza camembert
- 2 linguri de unt
- 4 linguri de făină
- 200ml de lapte
- 1 linguriţă de muştar dijon
- 1 linguriţă zeamă de lămâie
- 1 vârf de cuţit pudră de ardei iute
- sare şi piper
Mod de preparare:
Se ung 4 forme pentru souffle cu puţin unt şi se tapetează cu parmezan, într-o oală mică se topeşte untul, după care se adaugă făina, pudra de ardei iute, sare şi piper şi se amestecă bine cu telul până când compoziţia este fină.
Se adaugă laptele puţin-câte-puţin, amestecând în continuare.
Se lasă să fiarbă la foc mediu timp de 2 minute sau până când se îngroaşă sosul.
Se adaugă crema brie, crema camembert şi muştarul, după care se transferă sosul într-un bol.
Se amestecă o cantitate mică de sos cu gălbenuşurile, apoi se adaugă înapoi în sos, amestecând cu grijă, ca să nu se strângă gălbenuşurile.
Se lasă să se răcească puţin, într-un bol se bat albuşurile cu zeama de lămâie şi un praf de sare până devin tari şi nu mai cad de pe lingură.
Cu ajutorul unei spatule se încorporează albuşurile în amestecul de brânză, având grijă să nu se piardă prea mult aer.
Se pune compoziţia în formele deja pregătite şi se coace 18-20 de minute la 200°C.
Sufleu picant de branza
Pofta buna!