Sufleu picant cu spaghete
PrinteazaSufleu picant cu spaghete din: mozzarella, parmezan, sunca, smantana, ceapa alba, usturoi, masline, ardei iute, ulei de masline, piper, nucsoara, oregano si frunze de busuioc
Ingrediente:
- 300g spaghete
- 200g mozzarella felii
- 50g parmezan ras fin
- 250g şuncă tăiată în felii subţiri
- 200 ml smântână integrală
- l00 g ceapă albă tăiată fin
- 50g măsline tăiate mărunt
- 4 căţei de usturoi
- 1 ardei iute roşu
- 1 lingură ulei de măsline
- piper
- nucşoară
- oregano
- busuioc
Mod de preparare:
Spaghetele se fierb în apă cu sare, se trec prin apa rece, se scurg, într-o formă de budincă/sufleu înaltă se pun straturi în ordinea: spaghete, şuncă, mozzarela.
Ardeiul, ceapa, usturoiul se călesc la foc moale şi sub capac pentru a se înmuia (legumele au deja multă apă). Când s-au înmuiat se adaugă măslinele, se adaugă smântână şi condimentele.
Se toarnă sosul peste compoziţie, se presară parmezanul şi se coace la 180° aproximativ 25 de minute, până se rumeneşte. Se decorează cu frunze de busuioc.
Poftă bună!