Sufleu picant cu spaghete

Printeaza

Sufleu picant cu spaghete din: mozzarella, parmezan, sunca, smantana, ceapa alba, usturoi, masline, ardei iute, ulei de masline, piper, nucsoara, oregano si frunze de busuioc

Ingrediente:

  • 300g spaghete
  • 200g mozzarella felii
  • 50g parmezan ras fin
  • 250g şuncă tăiată în felii subţiri
  • 200 ml smântână integrală
  • l00 g ceapă albă tăiată fin
  • 50g măsline tăiate mărunt
  • 4 căţei de usturoi
  • 1 ardei iute roşu
  • 1 lingură ulei de măsline
  • piper
  • nucşoară
  • oregano
  • busuioc

 

Mod de preparare:

Spaghetele se fierb în apă cu sare, se trec prin apa rece, se scurg, într-o formă de budincă/sufleu înaltă se pun straturi în ordinea: spaghete, şuncă, mozzarela.

Ardeiul, ceapa, usturoiul se călesc la foc moale şi sub capac pentru a se înmuia (legumele au deja multă apă). Când s-au înmuiat se adaugă măslinele, se adaugă smântână şi condimentele.

Se toarnă sosul peste compoziţie, se presară parmezanul şi se coace la 180° aproximativ 25 de minute, până se rumeneşte. Se decorează cu frunze de busuioc.

 

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.