Sufleu cu piure de cartofi şi carne tocată

Printeaza

O reteta delicioasa de sufleu cu piure de cartofi si carne tocata din: cartofi, sare, morcovi, ceapa, carne tocata, ulei, faina, supa, mazare, piper, lapte, nucsoara si branza gouda sau cedar.

Ingrediente:Sufleu cu piure de cartofi şi carne tocată

  • 500 g cartofi făinoşi
  • sare
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 500 g de carne tocată amestecata
  • 1 lingură de ulei
  • 1 lingură de făină
  • 200 ml de supă
  • 200 g de mazăre congelată
  • piper
  • cca. 100 ml de lapte
  • nucşoară rasă
  • 50 g de brânză gouda sau cedar

 

Mod de preparare:

Curăţaţi cartofii, tăiaţi-i cu­buri, apoi fierbeţi-i în apă cu sare cca. 25 de minute. Curăţaţi morcovii şi ceapa, tocaţi-le mărunt. Prăjiţi carnea şi ceapa în ulei.

Adăugaţi morcovii şi căliţi-i în conti­nuare. Presăraţi făina şi stingeţi totul cu supa.

Adăugaţi mazărea dezgheţată şi fierbeţi totul cca. 5 minute. Condimentaţi mâncarea cu sare şi piper. Preîncălziţi cuptorul la 200°C, scurgeţi cartofii, apoi pisaţi-i.

Adăugaţi laptele fierbinte şi amestecaţi bine. Condimentaţi piureul cu sare, piper şi nucşoară.

Ungeţi cu gră­sime o formă pentru sufleu. Aşezaţi în straturi amestecul de carne tocată şi piu­reul, presăraţi cu brânza şi coaceţi totul cca. 30 de minute.

Sufleu cu piure de cartofi şi carne tocată

Sufleu cu piure de cartofi şi carne tocată

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.