Sufleu de praz cu unt

Printeaza

Sufleu de praz cu unt din: praz, lapte, unt, cascaval, oua, faina, sare, piper.

Ingrediente:

  • 600 g praz
  • 300 g lapte
  • 125 g unt
  • 100 g caşcaval
  • 6 ouă
  • 100 g făină
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Sufleu de praz cu unt: Se curăţă prazul, se spală, se taie în bucăţi potrivite şi se fierbe în apă cu sare.

Se scoate şi se pune în strecurătoare pentru a se scurge apa.

Se face un sos Bechamel, care se amestecă bine cu bucăţile de praz, sare, piper, gălbenuşurile şi albuşurile bătute spumă.

Se toarnă compoziţia într-o tavă unsă cu unt, se presară caşcaval ras deasupra şi se dă la cuptor 25 de minute.

 

 

Pofta buna!

 

 

Sufleu de Păstârnac cu Parmezan

pastarnac, oua, parmezan, smantana, unt, nucsoara, sare, piper. Combinând textura cremoasă a păstârnacului cu savoarea intensă a parmezanului și o notă subtilă de nucșoară, acest sufleu reprezintă o alegere perfectă pentru un antreu rafinat sau chiar un fel principal ușor. Indiferent dacă dorești să impresionezi la o cină festivă […]

Reteta zilei: Sufleu de praz

Sufleu de praz din: unt, ulei, praz, lapte, faina, oua, branza emmenthal, sare, piper. Datorită conținutului de vitamina C, prazul poate contribui la întărirea sistemului imunitar și la protecția împotriva infecțiilor. Conținutul de vitamina K din praz este important pentru sănătatea oaselor, deoarece contribuie la coagularea sângelui și la menținerea densității osoase.   Ingrediente:  1 […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.