pastarnac, oua, parmezan, smantana, unt, nucsoara, sare, piper. Combinând textura cremoasă a păstârnacului cu savoarea intensă a parmezanului și o notă subtilă de nucșoară, acest sufleu reprezintă o alegere perfectă pentru un antreu rafinat sau chiar un fel principal ușor. Indiferent dacă dorești să impresionezi la o cină festivă […]
Sufleu de praz cu unt
PrinteazaSufleu de praz cu unt din: praz, lapte, unt, cascaval, oua, faina, sare, piper.
Ingrediente:
- 600 g praz
- 300 g lapte
- 125 g unt
- 100 g caşcaval
- 6 ouă
- 100 g făină
- sare
- piper
Mod de preparare:
Sufleu de praz cu unt: Se curăţă prazul, se spală, se taie în bucăţi potrivite şi se fierbe în apă cu sare.
Se scoate şi se pune în strecurătoare pentru a se scurge apa.
Se face un sos Bechamel, care se amestecă bine cu bucăţile de praz, sare, piper, gălbenuşurile şi albuşurile bătute spumă.
Se toarnă compoziţia într-o tavă unsă cu unt, se presară caşcaval ras deasupra şi se dă la cuptor 25 de minute.
Pofta buna!
Sufleu de Păstârnac cu Parmezan
Sufleu de praz din: unt, ulei, praz, lapte, faina, oua, branza emmenthal, sare, piper. Datorită conținutului de vitamina C, prazul poate contribui la întărirea sistemului imunitar și la protecția împotriva infecțiilor. Conținutul de vitamina K din praz este important pentru sănătatea oaselor, deoarece contribuie la coagularea sângelui și la menținerea densității osoase. Ingrediente: 1 […]