Sufleu de prune

Printeaza

O reteta delicioasa de sufleu de prune din: prune, unt, zahar, vin rosu, scortisoara, sare, oua, faina, praf de copt, lapte si fulgi de migdale.

Ingrediente:Sufleu de prune

  • 600 g prune
  • 180 g unt
  • 180 g zahar
  • 150 ml vin rosu
  • 1 baton de scortisoara
  • sare
  • 3 oua
  • 150 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 50 ml lapte
  • 50 g fulgi de migdale

 

Mod de preparare:

Prunele se golesc de samburi si se taie pulpa bucati. Se inabusa circa 10 minute cu 30 g unt, 2 linguri zahar, vin, baton de scortisoara.

Se incinge cuptorul la 180C. Se bat 150 g unt cu 1 praf de sare si 150 g zahar.

Se inglobeaza pe rand ouale, urmate de faina amestecata cu praf de copt si laptele.

Se toarna in forma compotul de prune (scotand batonul de scortisoara); se aseaza deasupra aluatul si se niveleaza; se coace 50 de minute.

Dupa 35 de minute se presara migdalele.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.