Sufleu cu rădăcinoase şi sos de ceapă
PrinteazaSufleu cu rădăcinoase şi sos de ceapă din: faina, praf de copt, rozmarin, oua, lapte, pancetta, radacinoase, ceapa rosie, chutney de ceapa, otet balsamic, supa de vita si mazare.
Ingrediente:
- 140 g faina, plus 2 linguri pentru sos
- 1 lingurita praf de copt
- 4 fire de rozmarin, cu frunzele separate si tocate
- 4 oua mari
- 200 ml de lapte
- 70 g pancetta, feliata
- 600 g de radacinoase, curatate si taiate in felii sau bastonase (morcovi, pastarnac, sfecla)
- 2 cepe rosii mici, taiate in sferturi
- 2 linguri de ulei
- 4 linguri chutney de ceapa
- 3 linguri de otet balsamic
- 500 ml supa de vita
- mazare, pentru servit (optional)
Mod de preparare Sufleu cu rădăcinoase şi sos de ceapă:
Incinge cuptorul la 220°C/gaz 7. Amestecă făina, praful de copt, rozmarinul, ouăle şi laptele într-un castron şi lasă-le deoparte.
Infăşoară legumele în felii de pancetta şi aşază-le într-o tavă adâncă. Adaugă ceapa, asezonează şi stropeşte cu ulei.
Dă la cuptor 25 de minute. Măreşte temperatura cuptorului la 240°C/gaz 9.
Scoate tava din cuptor şi toarnă peste legume amestecul de ouă. Dă din nou la cuptor timp de 10 minute, până se umflă şi se rumeneşte compoziţia, apoi scade temperatura cuptorului la 220°C/gaz 7 şi mai lasă tava încă 15 minute.
Pentru sos, amestecă bine chutney-ul de ceapă, oţetul balsamic şi făina într-o cratiţă şi lasă să fiarbă 1-2 minute, pe foc mediu.
Adaugă supa şi amestecă bine, până obţii o consistenţă omogenă, apoi las-o să clocotească 5 minute, până se îngroaşă.
Serveşte sufleul cu sosul de ceapă şi mazăre, după plac.
Sufleu cu rădăcinoase şi sos de ceapă
Pofta buna!