Sufleu ratatouille
PrinteazaSufleu ratatouille din: cartofi, ardei, ceapa, ulei, svaiter, smantana, oua, sare, piper, cimbru, maghiran, rozmarin, busuioc.
Ingrediente:
- 700 g cartofi
- 2 ardei capia
- 2 cepe
- 2 linguri ulei
- 150 g şvaiţer
- 250 g smântână
- 2 gălbenuşuri
- sare şi piper
- câte 1 linguriţă cimbru, maghiran, rozmarin, busuioc
Mod de preparare:
Sufleu ratatouille: Cartofii se fierb în coajă, timp de 20 de minute. Se îndepărtează seminţele ardeilor şi se toacă mărunt, iar ceapa se taie felii.
Ceapa şi ardeiul se prăjesc în ulei încins.
Brânza (100 g) se dă pe râzătoare, se amestecă cu smântână şi gălbenuşurile şi se adaugă sare, piper, cimbru, maghiran, rozmarin şi busuioc.
Curăţă cartofii de coajă, se taie felii şi se pun într-o formă de sufleu, apoi se condimentează.
Adaugă ceapa şi ardeii, se toarnă amestecul de brânză, smântână şi ouă, se taie restul de brânză cubuleţe şi se presară deasupra.
Dă la cuptor pentru 30 de minute, apoi se ornează cu verdeaţă tocată fin.
Pofta buna!