Sufleu de roşii cu macaroane
PrinteazaO reteta delicioasa de sufleu de rosii cu macaroane din: macaroane, sare, usturoi, sardele in ulei, busuioc, mascarpone, parmezan, coaja rasa de lamaie, ceapa, mozzarella, rosii, oregano, piper si ulei de masline.
- 400 g macaroane
- sare
- 2 căţei de usturoi
- 3 filleuri de sardele în ulei (conservă)
- 1 legătură busuioc
- 80 g mascarpone
- 5 linguri parmezan ras
- coaja rasă de la 1/2 lămâie
- 100 g ceapă
- 375 g mozzarella
- 500 g roşii asortate
- 3 fire oregano
- piper
- 2 linguri ulei de măsline
Mod de preparare:
Macaroanele se pun la fiert într-o cantitate mare de apă clocotită cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se toacă usturoiul, busuiocul şi sardelele scurse. Se amestecă usturoiul, sardelele, jumătate din cantitate de busuioc cu mascarpone, 3 linguri de parmezan şi cogjă de lămâie.
Se trec pastele prin jet de apă rece şi se lasă să se scurgă. Se amestecă împreună cu crema de mascarpone şi se aşază într-o formă de sufleu unsă.
Se încinge cuptorul la 200 °C. Se curăţă ceapa şi se taie felii subţiri. Se lasă să se scurgă mozzarella şi se taie felii. Se spală roşiile, se curăţă şi, în funcţie de mărime, se taie felii. Se spală oregano şi se rup frunzuliţele. Se amestecă cu pastele 2 linguri de parmezan şi o treime din cantitatea de mozzarella; se sărează şi se piperează.
Se repartizează deasupra roşiile, ceapa, restul de mozzarella, busuiocul rămas şi oregano; se sărează şi se piperează sufleul şi se stropeşte cu ulei de măsline; se coace la cuptor 35-40 min. Se scoate şi se serveşte imediat.
Sufleu de roşii cu macaroane
Pofta buna!