Sufleu de roşii cu macaroane

Printeaza

O reteta delicioasa de sufleu de rosii cu macaroane din: macaroane, sare, usturoi, sardele in ulei, busuioc, mascarpone, parmezan, coaja rasa de lamaie, ceapa, mozzarella, rosii, oregano, piper si ulei de masline.

Ingrediente:Sufleu de roşii cu macaroane

  • 400 g macaroane
  • sare
  • 2 căţei de usturoi
  • 3 filleuri de sardele în ulei (conservă)
  • 1 legătură busuioc
  • 80 g mascarpone
  • 5 linguri parmezan ras
  • coaja rasă de la 1/2 lămâie
  • 100 g ceapă
  • 375 g mozzarella
  • 500 g roşii asortate
  • 3 fire oregano
  • piper
  • 2 linguri ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Macaroanele se pun la fiert într-o cantitate mare de apă cloco­tită cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se toacă usturo­iul, busuiocul şi sardelele scurse. Se amestecă usturoiul, sardelele, jumătate din cantitate de busuioc cu mascarpone, 3 linguri de par­mezan şi cogjă de lămâie.

Se trec pastele prin jet de apă rece şi se lasă să se scurgă. Se ames­tecă împreună cu crema de mas­carpone şi se aşază într-o formă de sufleu unsă.

Se încinge cuptorul la 200 °C. Se curăţă ceapa şi se taie felii subţiri. Se lasă să se scurgă mozzarella şi se taie felii. Se spa­lă roşiile, se curăţă şi, în funcţie de mărime, se taie felii. Se spală oregano şi se rup frunzuliţele. Se amestecă cu pastele 2 linguri de parmezan şi o treime din can­titatea de mozzarella; se sărează şi se piperează.

Se repartizează deasupra roşiile, ceapa, restul de mozzarella, busuiocul rămas şi oregano; se sărează şi se pipe­rează sufleul şi se stropeşte cu ulei de măsline; se coace la cup­tor 35-40 min. Se scoate şi se serveşte imediat.

Sufleu de roşii cu macaroane

Sufleu de roşii cu macaroane

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.