Sufleu de rosii

Printeaza

Sufleu de rosii din: piure de rosii, cascaval, sos alb, oua, macaroane, lapte, unt.

 

Ingrediente:

  • 200 g piure de roşii
  • 50 g caşcaval ras (sau par­mezan)
  • 2 linguri sos alb
  • 3-4 ouă
  • 100 g maca­roane
  • 1-2 linguri făină
  • 1 pahar lapte sau zeamă de carne
  • 1 lingură unt

 

 

Mod de preparare:

Facem un sos alb cu o bucăţică de unt şi făină, în care turnăm lapte fierbinte (sau zeamă de carne). Lăsăm sosul să fiarbă, amestecînd pînă se îngroaşă bine.

Adăugăm piureul de roşii proaspete, căr­noase, amestecăm şi presărăm jumătate din cantitatea de caşcaval (25 g).

Apoi luăm vasul de la foc şi, amestecînd me­reu, punem gălbenuşurile unul după al­tul. Batem albuşurile spumă ; le ameste­căm cu compoziţia.

Fierbem macaroane rupte în bucăţele mici, cît mazărea, le strecurăm, adăugăm puţin unt şi restul de caşcaval ras.

Amestecăm. Ungem cu unt o formă care merge la cuptor. Punem la fund puţină compoziţie, pe urmă aşezăm macaroanele, iar deasupra răsturnăm res­tul de compoziţie.

Dăm sufleul la un cup­tor potrivit 20 minute. Servim la masă imediat.

Macaroanele se pun la fundul vasului, peste un strat subţire de compoziţie. Nu se pun deasupra, fiindcă ele ar împie­dica sufleul să crească.

 

 

Sufleu de rosii

 

Gască umplută cu carne tocata

Sufleu de creier cu salata de rosii

Sufleu de creier cu salata de rosii din: creier de vita, margarina, ou, faina, lapte, pesmet, otet, rosii, ardei gras. Ingrediente: 300 g creier de vita 1 lingura margarina 1 ou 1 lingura faina 100 ml lapte 1 lingura pesmet 1/2 lingurita de otet salata de rosii si ardei gras   Mod de preparare: Creierul […]

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.