Sufleu de creier cu salata de rosii din: creier de vita, margarina, ou, faina, lapte, pesmet, otet, rosii, ardei gras. Ingrediente: 300 g creier de vita 1 lingura margarina 1 ou 1 lingura faina 100 ml lapte 1 lingura pesmet 1/2 lingurita de otet salata de rosii si ardei gras Mod de preparare: Creierul […]
Sufleu de rosii
PrinteazaSufleu de rosii din: piure de rosii, cascaval, sos alb, oua, macaroane, lapte, unt.
Ingrediente:
- 200 g piure de roşii
- 50 g caşcaval ras (sau parmezan)
- 2 linguri sos alb
- 3-4 ouă
- 100 g macaroane
- 1-2 linguri făină
- 1 pahar lapte sau zeamă de carne
- 1 lingură unt
Mod de preparare:
Facem un sos alb cu o bucăţică de unt şi făină, în care turnăm lapte fierbinte (sau zeamă de carne). Lăsăm sosul să fiarbă, amestecînd pînă se îngroaşă bine.
Adăugăm piureul de roşii proaspete, cărnoase, amestecăm şi presărăm jumătate din cantitatea de caşcaval (25 g).
Apoi luăm vasul de la foc şi, amestecînd mereu, punem gălbenuşurile unul după altul. Batem albuşurile spumă ; le amestecăm cu compoziţia.
Fierbem macaroane rupte în bucăţele mici, cît mazărea, le strecurăm, adăugăm puţin unt şi restul de caşcaval ras.
Amestecăm. Ungem cu unt o formă care merge la cuptor. Punem la fund puţină compoziţie, pe urmă aşezăm macaroanele, iar deasupra răsturnăm restul de compoziţie.
Dăm sufleul la un cuptor potrivit 20 minute. Servim la masă imediat.
Macaroanele se pun la fundul vasului, peste un strat subţire de compoziţie. Nu se pun deasupra, fiindcă ele ar împiedica sufleul să crească.
Sufleu de rosii
Sufleu de creier cu salata de rosii
Pofta buna!