Caracatiță cu linte și roșii cherry – este o rețetă mediteraneană sofisticată și nutritivă, perfectă pentru o masă echilibrată și plină de savoare. Această combinație de fructe de mare și leguminoase oferă un echilibru ideal de proteine, fibre și vitamine, fiind o alegere excelentă pentru cei care doresc să savureze o masă sănătoasă și delicioasă. […]
Sufleu de rubarba cu sos alb
PrinteazaSufleu de rubarba cu sos alb din: frunze de rubarbă, unt, lapte, cascaval, oua, sare, piper, faina.
Ingrediente:
- 500 g frunze de rubarbă
- 100 g unt
- 1/2 l lapte
- 100 g caşcaval ras
- 1 lingură făină
- 4 ouă
- sare
- piper
Pentru sosul alb:
- 300 ml lapte
- 50 g unt
- 1 lingură plină făină
- sare
- piper
Mod de preparare:
Sufleu de rubarba cu sos alb: Frunzele de rubarbă le speli şi le opăreşti în apă clocotită cu sare. Le scurgi bine şi le toci. Pui într-o cratiţă untul, făina, rubarba şi le amesteci bine. Adaugi puţin lapte şi laşi să fiarbă câteva clocote.
Amesteci piureul de rubarbă cu sosul alb. Fierbi laptele cu untul, torni făina desfăcută cu apă rece şi amesteci tot timpul, ca să nu facă cocoloaşe. Laşi să fiarbă 15 minute, adaugi sare şi piper.
Amesteci sosul alb cu piureul de rubarbă şi caşcaval ras şi încorporezi pe rând, cele 4 gălbenuşuri, amestecând cu telul, să nu se formeze cocoloaşe.
Albuşurile bătute spumă le torni peste compoziţia pusă într-o cratiţă. Presari deasupra câteva bucăţele de unt şi dai sufleul la cuptor 20-30 de minute.
Pofta buna!
Caracatiță cu linte și roșii cherry