Sufleu de rubarba cu sos de lapte
PrinteazaSufleu de rubarba cu sos de lapte din: rubarba, unt, lapte, cascaval, faina, oua, sare, piper.
- 500 g frunze de rubarbă
- 100 g unt
- 1/2 l lapte
- 100 g caşcaval ras
- 1 lingură făină
- 4 ouă
- sare
- piper
Ingrediente sos:
- 300 ml lapte
- 50 g unt
- 1 lingură făină
- sare
- piper
Mod de preparare:
Frunzele de rubarbă le speli şi le opăreşti în apă clocotită cu sare. Le scurgi bine şi le toci.
Pui într-o cratiţă untul, făina, rubarba şi le amesteci bine. Adaugi puţin lapte şi laşi să fiarbă câteva clocote.
Amesteci piureul de rubarbă cu sosul alb.
Pregăteşti sosul, fierbi laptele cu untul, torni făina desfăcută cu apă rece şi amesteci tot timpul, ca să nu facă cocoloaşe.
Laşi să fiarbă 15 minute, adaugi sare şi piper.
Amesteci sosul alb cu piureul de rubarbă şi caşcaval ras şi încorporezi pe rând, cele 4 gălbenuşuri, amestecând cu telul, să nu se formeze cocoloaşe.
Albuşurile bătute spumă le torni peste compoziţia pusă într-o cratiţă.
Presari deasupra câteva bucăţele de unt şi dai sufleul la cuptor 20-30 de minute.
Pofta buna!