Sufleu de salau cu praz
PrinteazaSufleu de salau cu praz din: praz, ceapa, usturoi, rosii, salau, sare, piper, unt, vin, smantana, lapte, lamaie, branza cu mucegai.
- 500 g praz
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi
- 4 roşii
- 800 g file de şalău
- sare
- piper alb măcinat
- 2 linguri unt
- 150 ml vin alb
- 200 ml smântână
- 200 ml lapte
- 2 linguri suc de lămâie
- 200 g brânză albă cu mucegai nobil albastru
Mod de preparare:
Cureţi firele de praz şi le speli, după care le tai pe lungime, apoi în bucăţi de 2 cm lungime.
Ceapa şi usturoiul le cureţi şi le toci mărunt, iar roşiile le speli şi le tai felii.
Fileul de şalău îl speli şi îl ştergi cu un şerveţel. Tai peştele în bucăţi lungi de 5 cm, apoi îl condimentezi după gust, cu sare şi piper alb.
Opăreşti bucăţile de praz în apă cu sare, circa 1/2 minut, apoi le scurgi. Ceapa şi usturoiul le căleşti în unt până devin transparente.
Stingi totul cu vin alb şi laşi să dea un clocot. Adaugi apoi smântână şi laptele, lăsând sosul să dea încă o dată în clocot, amestecând continuu.
Condimentezi după gust, cu sare, piper şi suc de lămâie.
Fărâmiţezi şi adaugi în sosul fierbinte, lăsând-o să se topească, într-o formă de sufleu, unsă cu ulei, aşezi în straturi succesive, prazul, peştele şi roşiile.
Deasupra, torni sosul de brânză şi dai sufleul la cuptor pentru 35 de minute.
Serveşti sufleul fierbinte, ornat cu verdeaţă tocată.
Sufleu de salau cu praz
Pofta buna!