Sufleu de spanac cu lapte
PrinteazaSufleu de spanac cu lapte din: spanac, unt, oua, lapte, faina, sare.
- 1 kg spanac
- 150 g unt
- 4 ouă
- 250 ml lapte
- 100 g făină
- sare
Mod de preparare:
Cureţi şi speli spanacul în multe ape. îl fierbi în apă cu sare 5-6 minute, după care îl strecori şi-l freci printr-o sită, să devină un piureu.
Adaugi untul într-o tigaie, să se topească, apoi presari făina.
Amesteci făina repede, să nu se formeze cocoloaşe, lei tigaia de pe foc şi torni laptele, amestecând repede şi mai dai un clocot.
După ce se răceaşte, îl adaugi în piureul de spanac.
Incorporezi şi gălbenuşurile, potriveşti de sare şi piper, iar la final pui albuşurile bătute spuma.
Torni amestecul într-un vas uns cu unt şi tapetat cu pesmet şi-l dai la cuptor pentru 20 de minute, la foc iute.
Pofta buna!