Sufleu cu spanac si somon
PrinteazaO reteta de sufleu cu spanac si somon din: cartofi, sare, file de somon, suc de lamaie, piper, ceapa, usturoi, unt, spanac, smantana, legume si mustar boabe.
- 800 g cartofi
- sare
- 600 g file de somon
- 1 linguriţă suc de lămâie
- piper
- 1 ceapă mică
- 1 căţel de usturoi
- 2 linguri unt
- 400 g spanac congelat
- 100 ml smântână
- 1 plic amestec de legume
- 1 lingură muştar boabe
Mod de preparare:
Fierbeţi cartofii în apă cu sare cca. 20 de minute. Spălaţi peştele, uscaţi-l pe un şervet de bucătărie, stropiţi-l cu suc de lămâie şi condimentaţi-l.
Tocaţi ceapa şi usturoiul, apoi prăjiţi-le în unt. Adăugaţi şi spanacul, căliţi-l, apoi condimentaţi-l.
Preîncălziţi cuptorul la 200°C. Curăţaţi cartofii de coajă, tăiaţi-i rondele şi aşezaţi-i într-o formă de sufleu. Adăugaţi spanacul şi somonul. Fierbeţi 200 ml apă rece cu amestecul de legume de la plic şi smântână, apoi adăugaţi muştarul boabe.
Turnaţi sosul obţinut peste sufleu şi coaceţi-l cca. 30 de minute.
Sufleu cu spanac si somon
Poftă bună!