Tapioca este un carbohidrat pur, în formă de amidon, și este utilizată în mod frecvent în bucătăria asiatică și braziliană. Tapioca este obținută din rădăcinile plantei de tapioca (Manihot esculenta), care este originară din America de […]
Sufleu de spanac cu sunca si telemea
PrinteazaSufleu de spanac cu sunca si telemea din: spanac, oua, smantana, telemea, sunca, ceapa verde, usutroi, sare, piepr, ulei.
Ingrediente:
- 600 g spanac
- 4 ouă
- 150 g smântână
- 100 g telemea
- 100 g şuncă
- 2 fire ceapă verde
- 3 căţei usturoi
- 1 ardei gras roşu
- sare, piper
- 2 linguri ulei
Mod de preparare:
Cureţi legumele şi spanacul si le speli. Tai ceapa marunt, sunca in cubulete si le calesti in 1 lingura de ulei. Oparesti spanacul, il fierbi, il scurgi si il toci marunt.
Zdrobeşti usturoiul şi îl căleşti 10 minute în restul de ulei, adăugând spanacul.
Amesteci ingredientele călite, iar după ce s-au răcit, adaugi telemeaua dată pe răzătoarea mare, ardeiul tocat cubuleţe, gălbenuşurile bătute şi smântână.
Baţi albuşurile spumă şi le adaugi peste restul compoziţiei, apoi amesteci uşor. Sărezi şi condimentezi compoziţia dupa gust.
Torni compoziţia în forme mici şi introduci sufleul în cuptor, pentru 50-55 de mirţute, la foc mediu (170°C). Serveşti sufleul imediat ce l-ai scos din cuptor, când este cel mai aspectuos.
Sufleu de spanac cu sunca si telemea
Pofta buna!
Piept de pui in sos de smantana cu suc de lamaie
piept de pui, smantana, suc de lamaie, sare, sos worcestershire, sare cu usturoi, paprika, piper, pesmet, unt. 6 portii. Carnea de pui este o sursă bună de proteine, vitamine și minerale, inclusiv vitamina B6, vitamina B12, niacină, seleniu și fosfor. În funcție de […]